fbpx

Mozgásfejlesztés Lóháton

Miről szól a

képzés?

Képzésünk elvégzése után két korosztály számára nyújható fejlesztés. Egyrészt az ovisoknak mondókás, dalos, mozgás- és képességfejlesztő tornával lóháton, másrészt a kisiskolásoknak játékos formában történő mozgás- és képességfejlesztés szintén lóháton. A képzés során kitérünk a foglalkozás felépítésére, a gyermekek képességeinek felmérésére, iskolaérettség vizsgálatára, idegrendszeri éretlenség okaira, tüneteire és a segítségnyújtásra  Azonkívül gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás! Lovakat és a fejlesztéshez szükséges eszközöket mi biztosítunk a képzés során. Testileg és értelmileg egészséges gyermekekkel foglalkozunk.

Képességfejlesztés célja egyrészt a megelőzés, másrészt a részképesség zavarok esetében fennálló funkcióbeli elmaradást igyekszünk fejleszteni. Sok esetben nem magát a tünetet kezeljük, hanem a probléma hátterét igyekszünk feltárni , és a megfelelő működéshez szükséges sérült készségeket, képességeket fejlesztjük.

Területek, amiket a fejlesztés során érintünk:

Mozgáskoordináció: nagymozgás, finommotorika , látási, hallási, tapintási, szeriális észlelés, testkép, testfogalom, testséma, téri tájékozódás – térészlelés, vizuo-motoros koordináció, egyensúlyérzékelés, beszéd – nyelvi képességek, figyelem, emlékezet, gondolkodás.

Egy feladat nem csak egy területet fejleszt, mindegyiknek komplex hatása van.

képzés tematikája: lovaglás komplex hatásainak ismerete, fejlesztő lovas foglalkozás felépítése, fejlesztési területenként játékok, gyakorlatok lóháton, mondókák fejlesztő tornával lóháton, idegrendszer felépítése, iskolaérettség kritériumai, iskolaérettség felmérése, dominanciák felmérése, fontossága, tanulási és viselkedési zavarokról ismeret, lovas foglalkozásokon történő sérülések segítségnyújtásáról.

További

információk

A képzéseink egyéb képzések közé sorolandóak. Tanúsítványt állít ki a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer a képzés végén.

Képzéseim során célom a résztvevők számára aktuális szakmai ismeretek átadása, melyekkel megfelelő jártasságot szereznek az adott területhez kapcsolódóan. Speciális szakmai kompetenciák birtokába a résztvevők képesek lesznek az adott tevékenység megfelelő szakmai színvonalon történő művelésére és feladataik ellátására. A képzéseket követően az Fktv és a hozzá kapcsolódó 11/2020 (II. 7.) rendelet szerint a résztvevők tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány munkakör betöltésére nem, de az adott tevékenység végzésére jogosít. Az általam kínált tanfolyamok kiegészítő képzések, amelyek az esetleges szakképzés eredményességét, a munkakeresést, az eredményesebb munkavégzést támogatják.

Számunkra nagyon fontos a széles ismeret átadása és gyakorlatba való átültetése. 

Képzési időpontok: az ONLINE képzéshez minden hónapban lehet csatlakozni!

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei:

Képzés helyszíne: ONLINE + 1 szabadon választott gyakorlati nap

2024. 04. 13-14. jelenléti képzést tartunk azoknak, akiktől távol áll az online térben való tanulás.

Képzés helyszíne: Kiskunmajsa, Kőkút dűlő 11.

Képzés díja: 90.000 Ft

Tanúsítványt a képzés végén, a sikeres vizsga után kapnak a résztvevők.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a lovas szolgáltatás bejelentésköteles. Ennek feltételeivel rendelkezni kell a vállalkozónak tevékenység folytatásakor.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000318

Akik

bizalmat

szavaztak nekem

Gyakran Ismételt

kérdések

Elküldöm a

jelentkezésem!

Kérlek, kattints az alábbi gombra, hogy a kért adatok megadásával és a képzés teljes díjának (90.000 Ft) befizetésével el tudd küldeni a jelentkezésedet.

Scroll to Top