fbpx

Alternatív Képességfejlesztés Lóháton és Önismeret Lovakkal

Miről szól a

képzés?

Képzésünk egy hatalmas önismereti útra invitálja Önt! A tanfolyam során a hallgatók saját magukon tapasztalhatják meg e fejlesztő és önismereti foglalkozások jótékony hatásait!

A képességfejlesztés lóháton megoldást jelenthet tanulási nehézségek, önbizalomhiány, beilleszkedési probléma, konfliktus helyzetek kezelésében, és önmegvalósítás esetén. Célja a különböző képességek és készségek területén hiányosságokat mutató kliens kezelése, fejlesztése, olyan eszközrendszer használatával, mely probléma feltáró, problémaelemző és kezelő feladatokat lát el és old meg a kliens, adott esetben a szülő és a foglalkozást  vezető személy szoros együttműködésével.

Ez a módszer gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt jól alkalmazható. Fogyatékkal élőkkel és pszichiátriai kezelésre szorultakkal nem kompetenciánk foglalkozni. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy pszichoterápiás tevékenységet nem végezhetnek az általunk kiállított okmánnyal. Az, hogy a ló mozgásimpulzusai áttevődnek a lovasra és ezáltal fejlesztheti a lovas idegrendszerét, ami kihat a lovas egyensúlyérzékére, magatartására, testének izmaira, beszédére és még sorolhatnám nem kétséges. Szóval a lovon töltött időnek terápiás hatása van még ha nem lovasterápiás foglalkozáson veszünk is részt.

Célom az, hogy a képzés során a hallgatók  megismerjék önmagukat, feldolgozzák problémáikat, elérjék céljaikat, hogy valóban jó segítő váljon belőlük. Továbbá egy támogató közösséget létrehozni minden egyes képzés során. Mindehhez segítségül hívjuk a lovakat is és a megfelelő módszerekkel  feltárjuk a problémákat és fel is oldjuk azt. Számomra nagyon fontos, hogy ne csak a gyermekkel foglalkozzunk, hanem a környezetét is vonjuk be, hiszen nagy hatással van rá. Így az önismereti lovastréningeket családokkal gyermek-szülő párosokkal is elvégezzük. Így rálátunk a családok működésére és hatékonyabban tudjuk őket segíteni. Számomra nagyon fontos, hogy ne csak elméletben beszéljünk minderről, hanem ültessük át gyakorlatba is. Így folyamatosan a képzés során együtt dolgoznak a hallgatók, és családokat, gyerekeket hívok gyakorlás céljából. Azt gondolom, hogy nem elég az információk átadása,  a tapasztalatok révén válik csak tudássá.

A képzéseink egyéb képzések közé sorolandóak, a Felnőttképzési Nyilvátartásba bekerülnek. Tanúsítányt állít ki a a Felnőttképzési Adatszolgáltatási rendszer a képzés végén.

Képzéseim során célom a résztvevők számára aktuális szakmai ismeretek átadása, melyekkel megfelelő jártasságot szereznek az adott területhez kapcsolódóan. Speciális szakmai kompetenciák birtokába a résztvevők képesek lesznek az adott tevékenység megfelelő szakmai színvonalon történő művelésére és feladataik ellátására. A képzéseket követően az Fktv és a hozzá kapcsolódó 11/2020 (II. 7.) rendelet szerint a résztvevők tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány munkakör betöltésére nem, de az adott tevékenység végzésére jogosít. Az általam kínált tanfolyamok kiegészítő képzések, amelyek az esetleges szakképzés eredményességét, a munkakeresést, az eredményesebb munkavégzést támogatják.

Számunkra nagyon fontos a széles ismeret átadása és gyakorlatba való átültetése.  A tanúsítvány természtesen lovasoktatásra senkit nem jogosít fel.

A mostani törvény értelmében a terapeuta szó használata kétségessé vált (szabálysértési törvény 2012. évi II. törvény), így a törvény értelmezése szerint a terapeuta szót csak orvosok és klinikai szakpszichológusok használhatják. Mindenki más ki lett belőle zárva, úgy mint a gyógypedagógus, gyógytornász is, mindegy hogy hol végeztek. A törvénynek megfelelően az Alternatív Képességfejlesztő Lovasterapeuta képzésünket ezúton átnevezem Alternatív Képességfejlesztés Lóháton képzésnek! Tanúsítványt állítunk ki a képzés végén. 

További

információk

Képzési idő: 168 óra (2*8 nap)

Csoportlétszám: max. 12 fő

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei:

Végzettség: Legalább középfokú végzettség.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a lovas szolgáltatás bejelentésköteles. Ennek feltételeivel rendelkezni kell a vállalkozónak tevékenység folytatásakor.

Egészségügyi alkalmasság: Általános egészségügyi alkalmasság, amelyről a jelentkező nyilatkozik.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000318

A képzés moduljai:

1. Lóismeret és gyakorlat (lovakkal való kommunikációs tréning;  ló-lovas-foglalkozásvezető kapcsolatépítés, stb.)

2. Képességfejlesztés (stresszoldás,  agyintegrációs gyakorlatok tanulási képességek aktiválására, célalkotás-tervezés, problémamegoldó módszerek, részképességzavarok fejlesztése játékosan)

3. Önismereti tréning (Konfliktus mentes kommunikáció, Szülői típusok, melyek hatása megmutatkozik a gyermek kapcsolataiban és viselkedésében, célkitűzések, konfliktuskezelés, csoportos és páros lovas önismereti gyakorlatok, stb.)

Tanúsítványt a teljes képzés végén, a sikeres záróvizsga után kapnak a résztvevők.

Képzés helyszíne: 6120 Kiskunmajsa, Kőkút dűlő 11.

2024 márciusában induló hétvégi kiskunmajsai csoport (8 hónapos, havi 1 hétvége):
A 8 hétvége során személyesen fogunk találkozni, de mellette online tananyagok formájában is zajlik a képzés.

A képzés időpontjai: 

2024. március 16-17.
2024. április 13-14.
2024. május 11-12.
2024. június 08-09.
2024. július  (Táborban gyakorlat)
2024. augusztus (Táborban gyakorlat)
2024. szeptember 07-08.
2024. október 05-06.

Képzés díja: 50.000 Ft regisztrációs díj + 55.000 Ft/ hó. ( 8 hónapon keresztül!)

Egyösszegű befizetés esetén: 440.000 Ft

A következő

induló képzésről

Akik

bizalmat

szavaztak nekem

Elküldöm a

jelentkezésem!

Részletfizetés

Kérlek, hogy amennyiben a részletfizetést választod, a „Jelentkezés és regisztrációs díj fizetése” gombot válaszd, melynek segítségével el tudod küldeni a jelentkezésedet és ki tudod fizetni a regisztrációs díjat (55.000 Ft), az első részletet pedig elég majd az első alkalommal fizetned.

Egyösszegű fizetés

Ha egyösszegben szeretnéd fizetni a képzés teljes díját, kérlek a „Jelentkezés és egyösszegű fizetés” gombot válaszd, mellyel el tudod küldeni a jelentkezésedet és be tudod fizetni a képzés teljes díját, melyből 35.000 Ft kedvezményt kapsz.

Scroll to Top