fbpx

Oldalam története

Így készült a sokak által kedvelt lopofa.hu

2021-ben ismerkedtem meg Esztivel, aki az alternatív képességfejlesztés lóháton és önismeret lovakkal képzésemre jelentkezett. Az első alkalommal, a bemutatkozás során elmesélte, hogy weboldalak készítésével foglalkozik, de mellette nagyon szereti a lovakat is. Mivel már akkor is szerettem volna egy új weboldalt, megkérdeztem tőle, hogy nem-e vállalná el a munkát, amire boldogan igent mondott.

A kezdetek…

Korábban létrehoztam egy webnode oldalt, ami sajnos nem felelt meg a mostani szabályzásoknak, ezért mindenképp szükség volt egy másik felületre az új oldal alapjaihoz. Miután megbeszéltük a részleteket és azt, hogy pontosan milyen weboldalra van szükségem, elkezdte megtervezni az oldal kinézetét. Konkrét elképzeléseim voltak, így a munka során ezeket is figyelembe vette. A színek, a betűtípusok, a képek és az elrendezések meghatározásával végül létrejött az a stílus és megjelenés, amivel mindketten elégedettek voltunk.

Oldalépítés

A webdesign lefixálását követően elkezdte felépíteni az oldalt. A tárhely, a domain név, a WordPress beszerzése és telepítése után Eszti elvégezte az alapvető beállításokat, kialakította a menüstruktúrát, beszerezte a szükséges bővítményeket és a webdesign alapján létrehozta a tervek pontos mását. Az oldal szövegeit én írtam meg, amiket már csak fel kellett másolni a megfelelő helyekre.

Értékesítési rendszer

A kinézet és a tartalom feltöltése azonban még nem jelentette a munka végét, hiszen a képzések miatt egy komplett értékesítési rendszerre is szükségem volt, hogy az érdeklődők tudjanak jelentkezni és fizetni az oldalon keresztül. Első lépésként a WooCommerce segítségével minden képzésnek adtunk egy árat, elhelyeztünk egy gombot a képzések saját oldalán a jelentkezéshez, kialakítottuk a kosár és az egyedi pénztár oldalt, majd testreszabtuk a rendelést követő válasz e-maileket és a fizetési beállításokat. Mivel külön kérésem volt, hogy a számlázással ne nekem kelljen foglalkoznom, ezért összekötöttük a számlázz.hu-t az oldallal, így a rendszer automatikusan tudja generálni a számlákat minden jelentkező számára.

Egyéb beállítások

Eszti nagyon körültekintő volt és nem hagyta figyelmen kívül a biztonsági beállításokat sem. Ehhez szintén beszerzett minden fontos eszközt, a biztonsági mentéstől kezdve, a tűzfalon át, egészen a másolásvédelemig. Létrehozott egy kapcsolatfelvételi űrlapot azok számára, akik kérdezni szeretnének tőlem és beépítettünk egy hírlevél feliratkozási pop-up ablakot a MailerLite segítségével, hogy elkezdhessem felépíteni saját adatbázisomat. Ezen felül elvégeztük a Google Analytics és a Meta képpont integrációt is, hogy mérni tudjuk az eredményeket, és hogy olyan hirdetéseket hozhassak létre a Facebook segítségével, amik a weboldal látogatóit célozzák meg. Miután minden elem a helyére került, Eszti ellenőrizte és ahol kellett, javította az oldal tablet és mobil nézeteit, hogy megfelelően legyen optimalizálva minden eszközre, illetve gondoskodott az oldal gyorsaságáról is, hogy a felhasználóknak minél jobb élménye legyen az oldal látogatásakor.

Jogi megfeleltetés

Az oldal megfelelő működéséhez szükség volt különböző jogi dokumentumokra és a GDPR megfeleltetésre. Az Adatkezelési tájékoztatót, az Impresszumot, a Jogi nyilatkozatot és értékesítés esetén az Általános szerződési feltételeket ügyvéddel készíttettem el, hogy biztosan érvényes és elfogadható legyen azok számára, akik ellenőrzik őket. Abban az esetben, ha ezek nincsenek meg, komoly büntetésre is számítani lehet, így nem érdemes megspórolni az árukat. Miután ezek a dokumentumok is elkészültek, feltöltöttük őket a megfelelő helyre és megjelenítettük az egyes oldalakat a láblécben is.

A folytatás

Az átadás óta is folyamatosan használom az oldalt, melynek segítségével már több képzést is értékesítettem. És a fejlődésnek itt még nincs vége. Jelenleg is együtt dolgozunk, ugyanis szeretnék egy külön oktatói felületet online képzéseim számára. Egy aldomainen zajlik a munka, amit azok a tanulók fognak majd elérni, akik megvásárolták már az egyik online kurzust és rendelkeznek saját, tanulói fiókkal. Ezen a felületen saját tempójuk szerint el tudják majd végezni a tanfolyamokat és bármikor elérhetik az anyagokat, ha szükségük lesz rá.

Öröm volt számomra az Esztivel való közös munka, hiszen könnyedén tudtunk együtt ötletelni és tervezni, ráadásul tudta, hogy mit szeretnék viszont látni, így ezeket mindig szem előtt tartotta az egész munka során. Hálás vagyok a munkájáért és izgatottan várom, hogyan debütál majd az új oktatói felület.

Eszti weboldalát és további munkáit az alábbi gombra kattintva érheted el.

Szeretnél te is hasonló weboldalt?
Esetleg már van saját oldalad, de nem vagy vele megelégedve?

Kattints az alábbi gombra, vedd fel Esztivel a kapcsolatot és kérj tőle ajánlatot, hogy minél előbb elkezdhessétek a közös munkát.

Scroll to Top